MV 4. etapp Vellaveres

Uus on unustatud vana.

ENFTA MV neljas etapp toimus Vellaveres, uues kohas. Kuid nagu pealkiri vihjas, on vanemad laskurid sellel “uuel rajal” ammustel aegadel juba võistelnud. Seal on proovinud oma kätt WFTF endine president Sergio Rita ja mitmed maailmameistrid mujalt. Vana raja kordategemine võttis Tartu klubi rajameistritelt ja nende abilistelt rasked kaks ja pool päeva, lisaks väike nöök ilmataadilt aga valmis ta sai. Ehitamise ajal möllas kohati üsna tugev tuul ning märgid paigutati rajale Tartu klubi jaoks tavapärasest lähematele distantsidele.

Laupäeva hommikul olid võistlejad kohal. Võistlusvarustus pakiti lahti, aeti mõni sõna spordijuttu ja nagu ikka, algas võistluspäev testrajal. Naaberkrundi elanikud, kes tulid muru niitma, vaatasid püssimehi uudistava pilguga ja julgesid isegi juttu puhuma tulla.

Võistlusrajale pääsemiseks tuli lauskmaalt tõusta varustusega mägedesse. Õnneks olid meil võimekad neljarattalised, kuhu laskurid said oma varustuse pakkida, et oleks võimalik rajale jõuda, ilma et süda lööks laskesuusataja südamerütmis.

Võistluspäeva esimene pool möödus üllatuslikult vähese tuule saatel. Natuke keerutamist oli, kuid tõelisi meistreid see ei seganud. Ilmaprognoos pidas paika ja saime talutava koguse vett krae vahele. Pärast seda said laskurid nautida tuulevaikust ja punktisaak oli päris hea. Peale võistlust toimus tavapärane muljetamine. Laskurid kiitsid rada ja ütlesid, et see oli tavapärasest hoopis erinev. Ilmataat andis kõuekõmina saatel hoiatusi, sundides rajameistreid märkide värvimisega kiirustama, et olla järgmiseks võistluspäevaks valmis.

Teine võistluspäev kulges kuumas ja niiskes kliimas. Tuul laskureid suuresti ei kimbutanud. Märkide kauguse mõõtmise tegi miraaž kohati võimatuks ja nii mõnigi laskur sai tänu sellele tulemuskaardile väravas ümmarguse nulli. Teine võistluspäev sai läbi ja oli aeg kokkuvõtteid teha.

Nagu ikka, suuri üllatusi edetabeli esikolmikus nii vedrumeeste kui ka PCP laskurite osas ei olnud. PCP klassis kuulus esikoht 91 silmaga Romile, kes tabas esimesel päeval 45 ja teisel 46 märki. Üle pika aja tuli teise ja kolmanda koha välja selgitamiseks kasutada ümberlaskmist. Natuke pusimist Aivari ja Toomase vahel,ning teine koht kuulus Toomasele. Vedrumeeste esikoht läks harjumuspäraselt Andresele 37 ja 39 punkti ehk siis kokku 76 silma, teine koht kuulus Helile. Tubli töö tegi Rein, kes tuli kolmandaks.

Vahepeale jäävad Euroopa meistrivõistlused augusti algul Walesis, kuhu vahepeal kokku kuivanud Eesti esindus sõidab oma laskeoskust võrdlema ülejäänud Euroopa field-target laskuritega. Meistrivõistluste järgmine etapp toimub 17-18 augustil Pärnumaal. Neil, kellel polnud mahti Vellavere uut rada testida, avaneb uus võimalus septembris.

Pildivalik on siin!