2024 FT hooaja lõpetamine

2024. aasta Field Target meistrivõistluste hooaja lõpetamine toimus Türi Kultuurikeskuses 28. septembril.

Septembrikuu viimasel laupäeval kogunesid Field Targeti laskurid Türile, et tõmmata joon alla talvisele ja suvisele võistlushooajale. Lõputseremoonia algus venis veidi pikemaks, sest laskuritel jagus mõtteid ja uudiseid, mida omavahel jagada, ning oodati ka võimalikke hilinejaid.

Parimate laskurite autasustamist alustati väikese statistilise meenutusega talvel toimunud uue 5|5|5 võistlusformaadi kohta. Seejärel said nii PCP- kui vedruklassi parimad oma medalid kaela. PCP-klassis osutus parimaks laskuriks Tallinna klubi liige Toomas Niilus, kes kogus 109 punkti. Teise koha saavutas mullune Field Targeti meistrivõistluste võitja Aivar Öövel Põltsamaa klubist 101 punktiga ning kolmandale kohale tuli Tacticali klubi laskur Tiit Tõnurist 99 punktiga.

Vedrupüsside klassis saavutas esikoha Andres Mikfelt Tartu klubist 86 punktiga, teiseks tuli sama klubi laskur Indrek Kanep 78 punktiga ning kolmandale kohale platseerus Tallinna klubi laskur Allan Lindman 58 punktiga.

Seejärel jõudis järjekord kõige olulisemani – 2024. aasta, järjekorras 16. Field Targeti meistrivõistluste hooaja parimate autasustamiseni. Alustuseks esitati taas veidi statistikat Alari poolt, mis on saanud omamoodi traditsiooniks. Jooksval hooajal toimus kuus etappi ja tehti kokku 600 võistluslasku. PCP-klassi parimaks laskuriks krooniti peale mitmeaastast pausi Tallinna klubi liige Romi Agar 417 punktiga, talle järgnes Saku klubi laskur Virgo Lepik 394 punktiga. Virgo kogus sel hooajal kuue etapi jooksul kõige rohkem punkte, kokku 467. Kolmanda koha saavutas Tallinna klubi laskur Toomas Niilus 386 punktiga.

Vedrupüsside kategoorias võitis meistritiitli Andres Mikfelt Tartu klubist 371 punktiga. Võib öelda, et tegemist oli kindla võiduga, sest vahe teise kohaga oli üle 100 punkti. Hõbemedali pälvis Allan Lindman 268 punktiga ja kolmandaks tuli veteranlaskur Rein Reinu 245 punktiga. Mõlemad laskurid kuuluvad Tallinna klubisse.

Pidulik lõpetamine jätkus kohvi, kringli ja pooleli jäänud juttudega. Peale väikest pausi algas ENFTA üldkogu aastakoosolek, kus võeti kokku 2023. aasta ning arutati järgmise võistlushooaja plaane.

Pildid pidulikust päevast

EMV 6. etapp Vellaveres

Tõmbame otsad kokku.

2024. aasta Field-Target meistrivõistluste hooaeg on lõppenud. Viimane, kuues etapp toimus Vellaveres. Seekord panid Tallinna ja Tartu klubi rajameistrid oma jõud kokku ning valmistati ette viimane etapp, et laskuritel oleks võimalus omavahel mõõtu võtta ja oma paremus maksma panna. Ehitamine ja muu vajalik ettevalmistus võistlusteks jaotati seekord suurema hulga inimeste vahel ning võistluste ettevalmistus kulges kiiresti ja ladusalt. Ilmataat suhtus meie tegemistesse üsna mõistvalt ja suuri takistusi ei olnud.

Võistluste esimene päev algas nagu ikka võistlejate kogunemisega. Hea meel oli näha kaua eemal olnud Ülot ja Ingridit, kes leidsid aega, et tolm oma relvadelt maha pühkida ja võistlema tulla. Testrajal kontrolliti relvad üle ning oli võimalus ka “surematut karu” testida. Selgus, et nii surematu ta siiski polnud. Pühapäevaseks testrajaks oli ta oma “surematuse” taastanud ja toimis juba igati ootuspäraselt.

Esimene võistluspäev möödus suvises palavuses ja niiskuses, kohati tekkis lausa subtroopika tunne. Tuul oli küll suhteliselt tagasihoidlik, kuid üllatas aeg-ajalt võistlejaid. Peale võistlust vahetati, nagu tavaks, muljeid võistluspäevast.

Rajameister Meelis värvis märgid järgmise päeva jaoks koheselt ära, et vältida ilmataadi üllatusi. Viimases väravas mark number 49 oli esimesel päeval vaja tabada püstisest laskeasendist, metsseal läks nii hästi, et teda ei õnnestunud ühelgi laskuril kukutada.

Need laskurid, kes jäid võistluspaika, nautisid Virgo valmistatud grillroogasid ning tugevamad said hilisõhtul külastada sauna koos karge tiigiveega.

Pühapäevaks olid võistlejate read paari laskuri võrra hõrenenud. Kätte oli jõudnud hooaja viimane võistluspäev ja ühtlasi viimane võimalus parandada oma kohta meistrivõistluste tabelis. Võistluste peakohtunik juhtis sellele tähelepanu enne võistluspäeva algust. Laskurid läksid rajale, et anda endast parim. Ilmaolud olid suhteliselt sarnased laupäevale ja esimene tund said laskurid nautida ka tuulevaikust, edasi kulges Vellavere võistlusrajal tavapäraselt, tuli olla tähelepanelik ja olla valmis üllatusteks.

Nüüd on aeg teha kokkuvõtted viimasest meistrivõistluste etapist. PCP kategoorias üllatusi ei olnud: esikoht kuulus taas Romile 87 punktiga, talle järgnesid Virgo (81) ja Ragnar (79).

Sama lugu oli ka vedrupüsside kategoorias – esikoht kuulus nagu kogu hooaja vältel Andresele (78) punktiga,

teine oli Allan (55) ja Ingrid, kes oli oma püssilt tolmu pühkinud, saavutas kolmanda koha 53 punktiga.

Nüüd saavad laskurid natuke hinge tõmmata, et siis talvisel sisehooajal taas mõõtu võtta. Enne talvise hooaja algust loodame korraldada piduliku hooaja lõpetamise ning juhatuse liikmed saavad maha pidada korralise üldkogu kohtumise.

Rohkem pilte siin.