EMV 6. etapp Vellaveres

Tõmbame otsad kokku.

2024. aasta Field-Target meistrivõistluste hooaeg on lõppenud. Viimane, kuues etapp toimus Vellaveres. Seekord panid Tallinna ja Tartu klubi rajameistrid oma jõud kokku ning valmistati ette viimane etapp, et laskuritel oleks võimalus omavahel mõõtu võtta ja oma paremus maksma panna. Ehitamine ja muu vajalik ettevalmistus võistlusteks jaotati seekord suurema hulga inimeste vahel ning võistluste ettevalmistus kulges kiiresti ja ladusalt. Ilmataat suhtus meie tegemistesse üsna mõistvalt ja suuri takistusi ei olnud.

Võistluste esimene päev algas nagu ikka võistlejate kogunemisega. Hea meel oli näha kaua eemal olnud Ülot ja Ingridit, kes leidsid aega, et tolm oma relvadelt maha pühkida ja võistlema tulla. Testrajal kontrolliti relvad üle ning oli võimalus ka “surematut karu” testida. Selgus, et nii surematu ta siiski polnud. Pühapäevaseks testrajaks oli ta oma “surematuse” taastanud ja toimis juba igati ootuspäraselt.

Esimene võistluspäev möödus suvises palavuses ja niiskuses, kohati tekkis lausa subtroopika tunne. Tuul oli küll suhteliselt tagasihoidlik, kuid üllatas aeg-ajalt võistlejaid. Peale võistlust vahetati, nagu tavaks, muljeid võistluspäevast.

Rajameister Meelis värvis märgid järgmise päeva jaoks koheselt ära, et vältida ilmataadi üllatusi. Viimases väravas mark number 49 oli esimesel päeval vaja tabada püstisest laskeasendist, metsseal läks nii hästi, et teda ei õnnestunud ühelgi laskuril kukutada.

Need laskurid, kes jäid võistluspaika, nautisid Virgo valmistatud grillroogasid ning tugevamad said hilisõhtul külastada sauna koos karge tiigiveega.

Pühapäevaks olid võistlejate read paari laskuri võrra hõrenenud. Kätte oli jõudnud hooaja viimane võistluspäev ja ühtlasi viimane võimalus parandada oma kohta meistrivõistluste tabelis. Võistluste peakohtunik juhtis sellele tähelepanu enne võistluspäeva algust. Laskurid läksid rajale, et anda endast parim. Ilmaolud olid suhteliselt sarnased laupäevale ja esimene tund said laskurid nautida ka tuulevaikust, edasi kulges Vellavere võistlusrajal tavapäraselt, tuli olla tähelepanelik ja olla valmis üllatusteks.

Nüüd on aeg teha kokkuvõtted viimasest meistrivõistluste etapist. PCP kategoorias üllatusi ei olnud: esikoht kuulus taas Romile 87 punktiga, talle järgnesid Virgo (81) ja Ragnar (79).

Sama lugu oli ka vedrupüsside kategoorias – esikoht kuulus nagu kogu hooaja vältel Andresele (78) punktiga,

teine oli Allan (55) ja Ingrid, kes oli oma püssilt tolmu pühkinud, saavutas kolmanda koha 53 punktiga.

Nüüd saavad laskurid natuke hinge tõmmata, et siis talvisel sisehooajal taas mõõtu võtta. Enne talvise hooaja algust loodame korraldada piduliku hooaja lõpetamise ning juhatuse liikmed saavad maha pidada korralise üldkogu kohtumise.

Rohkem pilte siin.